Hozzávalók:
A töltelékhez
20 dkg málna
20 dkg áfonya
10 dkg eper
2 evőkanál porcukor vagy méz
20 dkg áfonya
10 dkg eper
2 evőkanál porcukor vagy méz
A tésztához
1 evőkanál olvasztott Rama
1 banán
2 tojás
2 dl tej
2 dl víz
2 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál élesztőpor
25 dkg liszt
1 banán
2 tojás
2 dl tej
2 dl víz
2 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál élesztőpor
25 dkg liszt
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a Ramával, majd a tésztába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk, és forró vízzel telt edény fölött melegen tartjuk, míg mindegyik elkészül. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ízlés szerint porcukorral vagy mézzel a tetejüket megszórjuk, meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése