2012. május 7., hétfő

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:
  
 A töltelékhez
   
20 dkg málna
20 dkg áfonya

10 dkg eper

2 evőkanál porcukor vagy méz

 
A tésztához 

1 evőkanál olvasztott Rama
1 banán

2 tojás

2 dl tej

2 dl víz

2 evőkanál vaníliás cukor

2 evőkanál élesztőpor

25 dkg liszt

Elkészítés:

A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a Ramával, majd a tésztába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk, és forró vízzel telt edény fölött melegen tartjuk, míg mindegyik elkészül. A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ízlés szerint porcukorral vagy mézzel a tetejüket megszórjuk, meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése