Hozzávalók:
80 dkg szilva
10 dkg darált dió
5 ek cukor (ha nem elég édes a szilva, akkor lehet több is)
1 ek őrölt fahéj
3 ek szilvapálinka
3 ek szilvalekvár
egy csipet őrölt szerecsendió
5 dkg vaj
6 félkész réteslap
10 dkg darált dió
5 ek cukor (ha nem elég édes a szilva, akkor lehet több is)
1 ek őrölt fahéj
3 ek szilvapálinka
3 ek szilvalekvár
egy csipet őrölt szerecsendió
5 dkg vaj
6 félkész réteslap
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, és kétfelé vágjuk.A diót elkeverjük a cukorral, a lekvárral, a pálinkával és a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a szilvát.1 rúdhoz 3 lapot használunk.Minden lapot megkenünk olvasztott vajjal.Beletöltjük a tölteléket, és feltekerjük.A tetejét is vajjal kenjük meg.A tetejét megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki a rétes.
A szilvát kimagozzuk, és kétfelé vágjuk.A diót elkeverjük a cukorral, a lekvárral, a pálinkával és a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a szilvát.1 rúdhoz 3 lapot használunk.Minden lapot megkenünk olvasztott vajjal.Beletöltjük a tölteléket, és feltekerjük.A tetejét is vajjal kenjük meg.A tetejét megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki a rétes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése