Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
5 ek cukor
1 dl étolaj
10 ek langyos víz
10 ek liszt
1 cs sütőpor
5 ek cukor
1 dl étolaj
10 ek langyos víz
10 ek liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
40 dkg szeder
10 dkg cukor
1 citrom
2 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
2 cs habfixáló
szederlekvár
Elkészítés:
10 dkg cukor
1 citrom
2 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
2 cs habfixáló
szederlekvár
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral
habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral
elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd
összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 perc
alatt megsütjük.A szedret összeturmixoljuk a cukorral és az 1 citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtotA tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót.A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.A piskótát megkenjük szederlekvárral, és a tetejére kanalazzuk a
krémet (érdemes magas peremű tepsiben csinálni), egyenletesen
eligazítjuk.Úgy 4-5 ek lekvárt felmelegítünk, de nem kell, hogy nagyon meleg
legyen, csak hogy kenni tudjuk, és ezzel bekenjük a krém tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése