Hozzávalók:
Ízlés szerint:
fagylalt
lekvár
gyümölcs
1 tojás
10 nagy kanál liszt
½ kanál cukor
½ kávéskanál cukor
tej, amennyit felvesz
kevés ásványvíz
2-3 kanál olaj
Ízlés szerint:
fagylalt
lekvár
gyümölcs
Elkészítés:
A palacsinta tészta elkészítéséhez összekeverjük a tojást, a lisztet, a cukrot és a sót.
Ha jól el van keverve, lassan adagoljuk hozzá a tejet és egy kevés ásványvizet. A palacsinta tészta folyékony kell legyen, de nem túlságosan.Ha a massza megfelelő, hozzáadjuk a 2-3 kanál olajat és száraz teflon palacsintasütőben megsütjük. Az olajat azért jobb a tésztához hozzáadni, mert sütés közben nem kell vele bajlódni, az eredmény pedig ugyanaz.A kész palacsintákat megtöltjük a fagylalttal,lekvárral,gyümölccsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése