2012. május 8., kedd

Körtés piskóta

Hozzávalók:

8 tojás

300 g cukor

2 cs vaníliás cukor

25 dkg Rama

1,8 kg körte

1 citrom leve és reszelt héja

400 g liszt

1 sütőpor

2 dl tejszín

250 g tejföl

Elkészítés:

A körtét hámozzuk meg és magozzuk ki. Kicsit vágjuk be, és tegyük citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg. A Ramát habosra keverjük a cukorral, hozzáadunk egy vaníliás cukrot, sót, reszelt citromhéjat. 4 tojást elkeverünk 4 evőkanál liszttel. A maradék liszthez hozzáadjuk a sütőport, a tejszínt és hozzákeverjük a tésztához. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Rátesszük a félbevágott körtéket. Összekeverjük a tejfölt a maradék 4 tojással, 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, ezt ráöntjük a körtékre. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 45 percig kell sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése