2012. május 7., hétfő

Feketeerdő kocka

Hozzávalók:

Tészta
 
4 db tojás
4 púpos evőkanál porcukor

2 evőkanál liszt

1 cs. csokoládés puding

1/3 sütőpor

 
Krém
 
1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás puding

10 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

fahéj

2 dl tejszínhab


Elkészítés:

A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadom a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadok 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Ramával kikent és kilisztezett (kb. 29x33) tepsiben megsütöm. Krém: 1 üveg meggybefőttet apróra vágok, a levét visszafogom és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzöm, még forrón hozzáadom a meggyet, és fahéjjal ízesítem. A tetejére kerül a tejszínhab amit csokireszelékkel megszórok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése