Hozzávalók:
Tészta:
250 g liszt
300 g vaj
300 g porcukor
1 db tojás
2 db citrom
7 dl tejszín
Töltelék:
300 g darált dió
300 g porcukor
200 g narancs jam
100 g mazsola
1 dl rum
250 g liszt
300 g vaj
300 g porcukor
1 db tojás
2 db citrom
7 dl tejszín
Töltelék:
300 g darált dió
300 g porcukor
200 g narancs jam
100 g mazsola
1 dl rum
Elkészítés:
A vajat a tojássárgájával, porcukorral jól kikeverjük, kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük. Hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt, majd teljesen simára keverjük, végül hozzáadjuk az időközben felvert 5 tojás kemény habját.Kivajazott palacsintasütőben vastagabb palacsintákat sütünk, melyeknek csak az egyik oldalát sütjük meg. Az így megsütött palacsintákat kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe egymásra csúsztatjuk, minden egyes palacsinta tetejét narancsjam-al megcsepegtetjük, megszórjuk cukrozott mazsolával és reszelt citromhéjjal ízesített darált dióval (a mazsolát rumba áztatjuk előtte).Az utolsó palacsinta mindkét oldalát megsütjük, és így helyezzük a töltött palacsinta tetejére.Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és 10 percre a sütőbe tesszük. Előmelegített tálon forrón tálaljuk. Vanília vagy puncsmártással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése