2012. június 16., szombat

Fornetti

Hozzávalók:

Tésztához: 
egy csapott evőkanál só,
5dkg élesztő, 
 
80dkg liszt, 

1,5dl étolaj, 
0,5l tej,  

Krémhez: 
virsli,
lekvár, 

pizzaszósz, 
sült káposzta,
 
bármilyen töltelék, ami jó bele.


Elkészítés:


A hozzávalókból a langyos tejben felfuttatott élesztővel puha tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk és azokat kb. gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel. Feltekerjük őket, mint a beiglit, és a rúdból a kést 45° szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk, majd fél óráig állni hagyjuk őket, hogy megkeljenek. Ne rakjuk őket szorosan egymás mellé, mert megdagadnak. Mielőtt beraknánk őket a sütőbe, megkenjük őket egy kanál tejföl és tojássárga keverékével, majd ízlés szerint díszítjük.Gáztepsiben vagy sütőlapon aranysárgára sütjük. Érdemes alá sütőpapírt tenni, mert a töltelék kifolyhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése