Hozzávalók:
3 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 púpozott kk sütőpor
1,5 dl tej
só
1 ek porcukor (elhagyható)
0,5 citrom reszelt héja (elhagyható)
2 banán
12 dkg liszt
1 púpozott kk sütőpor
1,5 dl tej
só
1 ek porcukor (elhagyható)
0,5 citrom reszelt héja (elhagyható)
2 banán
A tálaláshoz:
krémsajt
méz
porcukor
méz
porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.A sárgájához keverjük a tejet, a lisztet és a sütőport. (Ha a
tésztához szeretnénk cukrot és reszelt citromhéjat adni, akkor azt is
most keverjük bele.) A tojáshabot a sűrű masszába forgatjuk.A banánt felkarikázzuk.Mérsékelt tűzön felforrósítunk egy teflon palacsintasütőt, és a
masszából kanállal tésztát csorgatunk bele, úgy hogy kerek formát
kapjon. (Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb palacsintákat süthetünk.)
Addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz, és el nem kezd
szilárdulni.Ekkor a felső, nyers felét megszórjuk banánkarikákkal, egy lapát
segítségével megfordítjuk, majd a másik felét is aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése