2012. május 7., hétfő

Banános amerikai palacsinta

Hozzávalók:
 
3 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 púpozott kk sütőpor
1,5 dl tej

1 ek porcukor (elhagyható)
0,5 citrom reszelt héja (elhagyható)
2 banán
 
A tálaláshoz:
 
krémsajt
méz

porcukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.A sárgájához keverjük a tejet, a lisztet és a sütőport. (Ha a tésztához szeretnénk cukrot és reszelt citromhéjat adni, akkor azt is most keverjük bele.) A tojáshabot a sűrű masszába forgatjuk.A banánt felkarikázzuk.Mérsékelt tűzön felforrósítunk egy teflon palacsintasütőt, és a masszából kanállal tésztát csorgatunk bele, úgy hogy kerek formát kapjon. (Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb palacsintákat süthetünk.) Addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz, és el nem kezd szilárdulni.Ekkor a felső, nyers felét megszórjuk banánkarikákkal, egy lapát segítségével megfordítjuk, majd a másik felét is aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése