2012. május 7., hétfő

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

40 dkg borjúcomb
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg erdei gomba
20 dkg leveszöldség
15 dkg hagyma
3 dl tejföl
2 ek liszt
1 csomó kapor
1 paprika
1 paradicsom
1 csapott ek paprika
1 csapott ek só
késhegynyi bors


Elkészítés:

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk. Utána hozzáadjuk a kockákra vágott leveszöldséget és tovább főzzük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott gombát, paprikával fűszerezzük és belekeverjük a tejfölt. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát és paradicsomot. Levesbetétként csipetkét főzünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése