Hozzávalók:
1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg
50 dkg tarka bab
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
25 dkg burgonya
50 dkg tarka bab
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
25 dkg burgonya
A rántáshoz:
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál liszt
Só, bors
majoránna
kakukkfű
szurokfű
bazsalikom
borsikafű
1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál liszt
Só, bors
majoránna
kakukkfű
szurokfű
bazsalikom
borsikafű
A csipetkéhez:
1 tojás
csipet só
olaj
annyi liszt amennyit a tojás felvesz,
hogy kemény tésztát gyúrhassunk
csipet só
olaj
annyi liszt amennyit a tojás felvesz,
hogy kemény tésztát gyúrhassunk
Elkészítés:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az
áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab,
beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott
burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd
visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab
meg a zöldségfélék na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először
megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet,
bazsalikomot, majoránnát, borsikafüvet, borsot és zöldség levelet.
Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg
pirospaprika) és berántom. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre
főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése