2012. május 7., hétfő

Babgulyás füstölt csülökkel

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg
50 dkg tarka bab
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 zeller
1 csomó zöldség zöldje
25 dkg burgonya

A rántáshoz:

1 fej közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál liszt
Só, bors
majoránna
kakukkfű
szurokfű
bazsalikom
borsikafű
 
A csipetkéhez:
 
1 tojás
csipet só
olaj
annyi liszt amennyit a tojás felvesz,
hogy kemény tésztát gyúrhassunk

Elkészítés:

A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, borsikafüvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántom. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése