2012. május 8., kedd

Húsos tekercs

Hozzávalók:
1 csomag réteslap (6 lapos)
40 dkg darált marhahús
1 nagyobb hagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 chilipaprika
1 tojás

bors
2-3 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a darált húst, kevergetve megpirítjuk.Ízesítjük az apróra vágott chilipaprikával, sóval, borssal és hozzákeverjük a tojást. Hagyjuk hűlni.A réteslapokat egyszerre, egy olló segítségével négy egyenlő lapra vágjuk.A vajat felolvasztjuk, egy lapot megkenünk vajjal, ráhelyezünk egy másik lapot, a rövidebb oldalára 1-2 kanál tölteléket teszünk, a tészta széleit a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a töltött rétesbatyukat. Így járunk el a többi tésztalappal is.A kész rétesbatyukat olvasztott vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése