2012. június 29., péntek

Gofri alaprecept

Hozzávalók:



kb.  20 darabhoz

5 tojás
(kevés rum)
25 dkg margarin vagy vaj (szobahőmérsékletű)
1 csomag vaníliáscukor
½ kg liszt
1 csomag sütőpor
½  l tej
kb. 25 dkg cukor

Elkészítés:


Vajazzuk vagy zsírozzuk be a gofrisütőt, csukjuk be a tetejét és melegítsük föl.
A tojásokat keverjük össze, majd a cukorral és margarinnal/vajjal dolgozzuk sima tésztává. Ezután tehetünk hozzá vaníliáscukrot (és rumot).  Adjunk hozzá lisztet és sütőport, majd keverjük össze.
Végül apránként adjunk hozzá tejet, míg a tészta sima és puha állagúvá nem vállik.
Tegyünk az alsó sütőlap közepére gofrinként kb. 2  ek. tésztát,majd csukjuk rá a tetejét. A gofrit  egyenként 3 percig süssük aranybarnára. Az elkészült gofrit tegyük egy sütőrácsra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése