2012. május 7., hétfő

Hagymás sajtkrémleves

Hozzávalók:

4 fej vöröshagyma
olívaolaj
12 db kockasajt
15 dkg reszelt edami sajt
2 dl főzőtejszín

1 nagy csipet kurkuma
3 evőkanál liszt
A tálaláshoz:
pirítós kockák

Elkészítés:

A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, beledobjuk a sajtokat, és az egészet lassú tűzön forrásig kevergetjük.Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, kurkumával ízesítjük, majd botturmix segítségével krémesre mixeljük. Ha sűrű, pici vizet adunk hozzá, ha híg, egy kis liszttel sűrítjük. Visszatesszük, hogy rottyanjon egyet, és máris tálaljuk. Pirítós kockákkal nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése