Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat egy nagy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a hideg tejet, a sót és kevés porcukrot. Habverő segítségével simára keverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.Ha túl sűrű a tészta, állandó keverés mellett kevéske szódavíz vagy szénsavas ásványvíz hozzáadásával lazíthatjuk.Palacsintasütőben olajat hevítünk, és vékony palacsintákat sütünk, melyet tányérra egymásra halmozunk.A darált diót összekeverjük a tejszínnel, a rumba áztatott mazsolával és a porcukorral. A palacsintákat megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk, tűzálló tálra helyezzük, és rummal ízesített forró csokoládémártással bevonjuk.Az öntethez a porcukrot a tojássárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a darabokra tört csokit, a tejszínt és a vaníliarudat. Vízfürdőben, állandó keverés mellett felfőzzük. A vízfürdőből kivéve rummal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése