2012. május 7., hétfő

Lencseleves

Hozzávalók:

20 dkg lencse
olaj vagy zsír
4 dkg liszt
1 babérlevél
4 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
egy evőkanál ecet vagy fél citrom leve

cukor
paprika
1/4 kg sertéscsont
vagy füstölt hús leve
2 dkg mustár

Elkészítés:

A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlében vagy füstölt húslében feltesszük főni. Olajon vagy zsíron finomra vágott hagymát pirítunk, s mielőtt a tűzről levesszük, finomra vágott fokhagymát és pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük és a levesbe tesszük. Megsózzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Cukorral megpirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük, ízlés szerint kevés mustárt is tehetünk bele. Utána ízesítjük, sózzuk s ha kell, jól felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése