2012. május 7., hétfő

Bajor palacsinta

Hozzávalók:

10 dkg vaj
16 dkg porcukor
5 db tojás
3 dl tejszín
15 dkg liszt
15 dkg barackíz
4 db tojásfehérje
1 tasak cukor


Elkészítés:

3 dkg lágy vajat a 4 dkg porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, a tejszint, a lisztet és sima tésztává keverjük. Végül lazán belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Olvasztott vajjal a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Vajjal kikent tűzálló tál aljára helyezzünk egy palacsintát, majd barackíz-el megkenjük . Ismét baracklekvár, majd palacsinta következik, egészen addig , ameddig az utolsó palacsinta a torta tetejére kerül. 4 tojásfehérjéből , 12 dkg porcukorral kemény habot verünk és a mérsékelt hőmérsékletű sütőben szép rózsaszínre sütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk, majd tortaszerűen felvágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése