2012. április 12., csütörtök

Sós perec

Hozzávalók:
  
kg liszt,
1,5 dl olaj, 1 evőkanál só, 1/2 liter tej, 2 evőkanál cukor, 1 csomag élesztő, 3 evőkanál liszt (öntethez), 2 evőkanál só (öntethez), víz (öntethez), 1 db tojás (kenéshez)
Elkészítés:

Egy tálba lisztet szórok, a közepébe mélyedést csinálok, és beleöntöm a tejet, belemorzsolom az élesztőt és beleszórom a cukrot. Letakarom és a kovászt langyos helyen duplájára kelesztem. Majd hozzáadom az olajat és a sót, jól összedolgozom és tovább kelesztem. A megkelt tésztából pereceket formálok. Kiolajozott tepsibe teszem őket és megkenem tojással. Addig sütöm míg el nem kezd pirulni, ekkor meglocsolom a sós öntettel, és készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése