Hozzávalók:
6 réteslap,
2 ek tejföl,
1 ek vaj
A töltelékhez:
A töltelékhez:
1 kg félkemény körte,
½ citrom leve,
½ citrom leve,
3 ek mák, 2-3 ek
nádcukor,
5 ek búzadara,
2 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
Nedves konyharuhákon tegyünk egymásra 3-3 réteslapot.
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük ki a tejföllel.
A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra, a citromlével keverjük össze, hogy ne barnuljanak be.
A cukrot daráljuk le a mákkal együtt.
A körtekockákat keverjük össze először a keményítővel, majd a cukros mákkal, és a grízzel is.
A réteslapokat miután összepárosítottuk őket, kenjünk át vékonyan a tejfölös vajjal.
A tölteléket osszuk el a két rétesre úgy, hogy a masszát halmozzuk rúd alakban a tészták hozzánk közelebb eső részére, széltében.
A végein hagyjunk 2-2 cm rész üresen, ezeket hajtsuk fel.
Majd a konyharuha segítségével tekerjük fel a réteseket.
Sütés előtt kenjük át a tetejüket a maradék tejfölös vajjal.
200 fokos sütőben 25-30 perc alatt süssük készre.
Ahhoz hogy szépen szeletelhető legyen, meg kell várni, amíg langyosra hűl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése