Hozzávalók:
1 csokor friss petrezselyemzöld
1/2 citrom frissen préselt leve
1 l zöldségalaplé
1 csokor friss bazsalikom (ha csak szárított van otthon: 1 teáskanálnyi szárított)
1 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán (vagy bármely kemény sajt)
kevés őrölt zsálya
frissen őrölt bors
1,5 dl tej
2 teáskanál olívaolaj
1 kis fej friss karfiol (kb. 35-40 dkg)
1 db közepes lisztes burgonya (pl. Ella, kb. 15 dkg)
1 kisebb fej salottahagyma (vagy ½
fej vöröshagyma)
rozmaring
Elkészítés:
A karfiolt alapos mosás után rózsáira bontom. A hagymát felaprítom, a krumplit meghámozom, apró kockákra vágom. Olívaolajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a nagyjából 1 cm-esre aprított burgonyát, a rózsáira szedett karfiolt. Hozzáadom a szárított fűszereket. Annyi zöldséglevessel öntöm fel, hogy bő 1 cm-rel ellepje a zöldségeket. Fedő alatt, közepes erősségű tűzön nagyjából 15-20 perc alatt puhára főzöm. Közben felaprítom a bazsalikomot, petrezselymet. A már szinte kész leveshez adom a tejet, majd lehúzom a tűzhelyről, és belepréselem a citrom levét, majd beleteszem az aprított bazsalikomot, petrezselyemzöldet, végül a parmezánt. Botmixerrel pürésítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése