2012. április 12., csütörtök

Márvány muffin

Hozzávalók:

10 dkg puha Rama
10 dkg porcukor
1 csomag  Vanillincukor
1-2 csepp rumaroma
3 tojás
2 teáskanál  Sütőpor
15 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.

Elkészítés:
 
1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát Ramával és kilisztezzük. Ha muffin lesz belőle kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal. 
3.A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
4.A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba. 
5.A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy "márványos" legyen.
6.Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
7.A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése