2012. április 5., csütörtök

Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)

Hozzávalók:

1 bögre (2 dl) víz
1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag Vanillincukor
2 tojás
22 dkg Rama 
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)

A tetejére:

6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg Rama 
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag  Vanillincukor
12 dkg porcukor 

+A tepsi kikenéséhez:
 2-3 dkg Rama 

------------------------------------------------------------------


Elkészítés

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.







   




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése