Hozzávalók:
1 bögre (2 dl) víz
1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag Vanillincukor
1 dl natúr joghurt
1 csomag Vanillincukor
2 tojás
22 dkg Rama
22 dkg Rama
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)
1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
A tetejére:
6 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg Rama
4 evőkanál keserű kakaópor
12 dkg Rama
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió
1 csomag Vanillincukor
12 dkg porcukor
12 dkg porcukor
+A tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg Rama
------------------------------------------------------------------
Elkészítés
A vizet egy kisebb lábasba
öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a
tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával
összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a
tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a
tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen
megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb
lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A
tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a
cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát
egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor
szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése