2012. április 6., péntek

Almás, diós rétes

Hozzávalók: 

2 csomag hatlapos rétestészta.

1 kg tisztított,

 savanykás alma, 

2 citrom leve,

 4-5 evőkanál méz, 

20 dkg mazsola,

 20 dkg vágott dióbél, 

1 teáskanál fahéj,

 porcukor,

2 tojás a tetejére

 

Elkészítés: 

A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a mézet, nagyon kevés porcukrot, a diót, a megmosott mazsolát és a fahéjat. Az egészet jól összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Az elfelezett (3 lapos) réteslapra csíkban felkenjük a töltelék felét, majd szorosan összecsavarjuk és rátesszük a sütőlapra. Majd a másik 3 lapot is bekenjük a töltelékkel. Mindkét rúd rétes tetejét bekenjük a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése