Almás, diós rétes
Hozzávalók:
2 csomag hatlapos rétestészta.
1 kg tisztított,
savanykás
alma,
2 citrom leve,
4-5 evőkanál méz,
20 dkg mazsola,
20
dkg vágott dióbél,
1
teáskanál fahéj,
porcukor,
2 tojás a
tetejére
Elkészítés:
A töltelékhez az almát
egészen vékony és kis szeletekre vágjuk
(nem reszeljük, mert sok levet enged, és
péppé válik). A citromot
rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a
mézet, nagyon kevés porcukrot, a diót, a megmosott
mazsolát és a fahéjat. Az egészet
jól összekeverjük, és 10 percig állni
hagyjuk. Az elfelezett (3 lapos) réteslapra csíkban
felkenjük a töltelék felét, majd szorosan
összecsavarjuk és rátesszük a sütőlapra.
Majd a másik 3 lapot is bekenjük a töltelékkel.
Mindkét rúd rétes tetejét bekenjük a
felvert tojással, majd az előmelegített sütőben
15-20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése