szódabikarbóna
a töltelékhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 evőkanál tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
5 dkg margarin
1 kiskanál
kb. 15 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A margarint, az egész tojással, a
cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz
fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha
langyosra hűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát
hozzáadjuk, és sima tésztává
gyúrjuk. Belisztezett deszkán négy cipóra
osztjuk, és legalább fél órán
át pihentetjük. Egyenként késhát
vastagságúra nyújtjuk, és
sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi
hátán előmelegített sütőben 180 °C-on
(légkeveréses sütőben 165 oC) 8-10 perc alatt
megsütjük. A töltelékhez a tejet
fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát
és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre
főzzük. Ha kihült, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert
margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A
lapokat egyenként lekvárral vékonyan
megkenjük, majd krémet simítunk rájuk,
és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral
meghintjük, és néhány órányi
pihentetés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése