2012. április 6., péntek

Mézes krémes

Hozzávalók:
szódabikarbóna
a töltelékhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 evőkanál  tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
5 dkg margarin

1 kiskanál 
 kb. 15 dkg baracklekvár 

Elkészítés:
A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha langyosra hűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán négy cipóra osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 oC) 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihült, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése