2012. április 5., csütörtök

Csokis csiga

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 egész tojás

2 db tojássárgája

3 dkg élesztő

1 mokkáskanál cukor

1 evőkanál porcukor

6 evőkanál olvasztott Rama

tej

csipet só

 A csigák lekenéséhez
 1 tojássárgája
1 dl tej

1 teáskanál cukor

1 vaníliás cukor

A töltelékhez:
 2 csomag csokoládés pudingpor
ízlés szerinti mennyiségű cukor

1/2 liter tej

Elkészítés:

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával,1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott, de nem forró Ramát dolgozunk bele és a kétszeresére kelesztjük. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Ujjnyi vékonyra kisodorjuk, majd pudinggal megkenjük és feltekerjük. Ujjnyi vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. A sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, pár percig lassú tűznél sütjük, amíg a tejet felszívja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése