Hozzávalók:
50 dkg liszt1 egész tojás
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál olvasztott Rama
tej
csipet só
A csigák lekenéséhez:
1 tojássárgája
1 dl tej
1 teáskanál cukor
1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
ízlés szerinti mennyiségű cukor
1/2 liter tej
Elkészítés:
Az élesztőt fél dl tejben a
cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és 1 egész
tojással, 1 tojássárgával,1 ek. porcukorral, csipet sóval és annyi
tejjel, hogy puha legyen jól kidolgozzuk. Közben 5 ek olvasztott, de nem
forró Ramát dolgozunk bele és a kétszeresére kelesztjük. A
pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Ujjnyi
vékonyra kisodorjuk, majd pudinggal megkenjük és feltekerjük. Ujjnyi
vastagra szeleteljük, tojássárgával lekenjük és sütjük. A sütés végén
cukros tejjel meglocsoljuk, pár percig lassú tűznél sütjük, amíg a tejet
felszívja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése