2012. február 25., szombat

Sajtgolyók

Hozzávalók:
15 dkg füstölt sajt
15 dkg akármilyen reszelhető sajt
25 dkg túró
1 db tömlős sajt
1 zöldhagyma

 bors
A hempergetéshez: 
 fűszerpaprika
 currypor
apróra vágott zöldfűszerek
 pirított darált tökmag
 

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük és hozzádolgozzuk a túrót, sajtkrémet. Ha túl kemény lenne, kevés tejföllel lazítjuk. Ízesítjük az aprított zöldhagymával, sóval, borssal. Apró golyókat formázunk a masszából, és a különböző fűszerekbe, darálékokba hempergetjük. Hidegen kifagyasztjuk, majd félbevágva a golyókat, fogvájóval kiflikarikára, almával vagy szőlővel feltűzzük őket. Megjegyzés: Remek partyfalat. A sajtgolyó ízesítését lehet variálni fokhagymával, juhtúróval, paprikával, zöldfűszerekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése