Hozzávalók:
25dkg finomliszt
egy-egy késhegynyi sütőpor és só
25dkg cukor
25dkg finomra darált dió
10dkg durvára vágott dió
2 tojás
20dkg margarin
20dkg étcsoki
a tepsi kikenéséhez:
zsír
liszt
egy-egy késhegynyi sütőpor és só
25dkg cukor
25dkg finomra darált dió
10dkg durvára vágott dió
2 tojás
20dkg margarin
20dkg étcsoki
a tepsi kikenéséhez:
zsír
liszt
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd cukorral, a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. a csokoládét 3-4 milliméteres kockákra vágjuk, és egy-két mozdulattal - mielőtt megolvadna- a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsire rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal(200°C; légkeveréses sütőben 180°C) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek. A sütőből kivéve a kekszet a helyükről kissé elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy sütjük meg. Száraz helyen sokáig eláll.
Elkészítési idő:50 perc
Egy darab: 552kJ/132 kcal
Egy darab: 552kJ/132 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése